Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Дитина з Тернопільщини виграла у лотерею ліки від СМА після благословення митрополита Епіфанія

    Після благословення і зустрічі митрополита Епіфанія із батьками хворого тернополянина Максима Антонишина, в якого лікарі діагностували спінальну м’язову атрофію, хворий малюк виграв у лотерею укол Zolgensma, вартість якого становить 2,3 млн доларів США. Також ліки для своєї дитини виграла родина Борисів.

    Перед тим, дитині усім світом збирали гроші. На збір необхідної суми у сім’ї залишалося лише два місяці, а потім батьки довідалися, що отримають необхідні ліки безкоштовно від компанії-виробника, передає «Еспресо.Захід».

    Максиму Антонишину — 1 рік і 10 місяців. Хлопчик хворіє на рідкісне генетичне захворювання СМА. Ця недуга поступово руйнує м’язи дитини, а відтак гаснуть усі життєво важливі функції.

    «Наш хлопчик отримав шанс на життя. Просто нема слів… Напередодні ми з ще однією родиною з Тернополя мали спільну зустріч з митрополитом Епіфанієм. Це було у нас, в Тернополі. Ми тоді тільки збирали гроші на ліки для нашої дитини. Ми говорили з Митрополитом Епіфанієм про діток-смайликів і за Максимка. І після того, і родина Борисів, і ми виграли у лотерею!  Спочатку – родина Борисів. Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній сказав: “Дай Боже і Максимку отримати свій укол”. І це сталося!» – розповіла щаслива мама малого Максимка Юлія Антонишин.

    Після того, як сім’я Борисів зі Скалата отримала свій рятівний укол через лотерею, малому Максимку ця родина передала понад 5 млн грн Максиму Антонишину. Ліки хлопчику вже вкололи і він тепер проходить реабілітацію.

    Раніше тернополяни влаштували цілий челендж, щоб допомогти зібрати необхідну суму для Максима Антонишина. Люди робили на камеру 10 віджимань або присідань, знімали це на відео, переказували гроші на благодійний рахунок, позначали друзів, щоб більше людей дізналося про потребу цієї дитини. Наразі сім’я припинила збір коштів на лікування дитини.

    Нагадаємо, предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній 21 травня спільно з архієпископом Тернопільським і Кременецьким Нестором, настоятелем та тернопільською громадою, батьками та діткам з діагнозом спінально-м’язової атрофії у храмі Різдва Пресвятої Богородиці помолилися за дітей, хворих на спінально-м’язову атрофію. 

    22 травня у Свято-Троїцькому духовному центрі Тернополя після Божественної літургії відбувся благодійний ярмарок. Кошти з них передали сім’ям Арсенія Бориса та Максима Антонишина, хворих на спінально-м’язову атрофію.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне