Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Обговорювати чи засуджувати? Кураєв прокоментував конференцію, націлену проти Вселенського Патріархату і ПЦУ

    16 вересня в Сергіївському залі Храму Христа Спасителя в Москві розпочалась конференція «Світове Православ’я: першість і соборність у світлі православного віровчення», яка має на меті здійснити інформаційну атаку на Вселенський Патріархат і на ПЦУ, а також видати пропагандистський збірник.

    Богослов РПЦ Андрєй Кураєв прокоментував конференцію: «Обговорювати чи засуджувати. Що, і справді будуть дискутувати і обговорювати? Тоді, може, і мене запросять? У мене ж є товста книга саме по тематиці конференції. Ну, добре, а хоча б Віру Ченцову покличуть?».

    Метою конференції є обговорення таких питань, як першість, соборність, порядок дарування автокефалії. Тобто ті питання, які мали обговорюватись на Всеправославному Кіпрському соборі у 2016 році за участі всіх Православних Церков, але РПЦ відмовились від участі саме через те, що там мали обговорювати порядок дарування автокефалії.

    Нагадаємо, Кураєв порадив митрополиту РПЦвУ Луці черпати натхнення для ненависті із атеїстичних книжок. Також Кураєв прокоментував з’їзд гонимих представників РПЦвУ: «По їх лицям видно як тяжко вони гонимі і страждають».

    Найсвіжіше

    Популярне