П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Якщо вони не підкоряться Божій Волі, то духовний закон поставить їх на місце, – архімандрит Романос про РПЦвУ

    У РПЦвУ залучають до розколу українського православ’я окремих священнослужителів Кіпрської Церкви, яка визнала ПЦУ. 14 вересня клірик Кіпрської православної Церкви Нектарій (Бакопулос) був присутній на освяченні храму РПЦвУ на Волині, що побудували замість храму, парафія якого перейшла в ПЦУ у 2019 році. Також були присутні речник РПЦвУ прот. Миколай Данилевич, архієпископ РПЦвУ Нафанаїл (Крикота), єпископ РПЦвУ Афанасій (Герман).

    Архімандрит Вселенського Патріархату Романос Анастасіадіс, коментуючи цю ситуацію, заявив, що духовний закон поставить їх на місце, якщо єрархи не покаються.

    «Невже вони думають, що, сховавшись, вони обдурять Божу милість? Якщо вони не підкоряться Божій Волі, то Духовний Закон не забариться поставити кожного негідника на його місце …», – написав Романос у Фейсбуці.

    Архімандрит Вселенського Патріархату впевнений, що тепер єпископ Тамаський боїться підтримувати РПЦвУ, бо Кіпрська Церква визнає предстоятелем Церкви України тільки митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

    «За інших обставин сам єпископ Тамасьский ​​відправився б туди … Але тепер він боїться, після визнання автокефальної церкви Кіпрської церквою. Він не наважується йти сам і посилає … архімандрита … Безглуздість. Їх всі висміюють …», – підсумував Романос.

    Раніше архімандрит Романос говорив, що митрополит Лімасольський Кіпрської Церкви, який виступає проти ПЦУ, має піти у відставку. Також він назвав РПЦвУ союзниками ворога, якими вбивця Путін підірвав багатостраждальну Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне