Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський перекреслив напрацювання щодо ситуації навколо костелу св.Миколая – єпископ Кривицький

    Своїм рішенням президент України Володимир Зеленський перекреслив попередні напрацювання Міністерства культури та інформаційної політики і католицької громади у напрямку виходу з ситуації, що склалася навколо храму св. Миколая.

    Так правлячий єпископ Київсько-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Віталій Кривицький прокоментував лист Глави держави на ім’я прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

    Як повідомляє пресслужба Офісу президента, Зеленський поставив уряду завдання забезпечити проведення реставрації у костелі Святого Миколая у Києві, який постраждав від пожежі у ніч на 4 вересня.

    «Прошу вжити невідкладних заходів щодо забезпечення проведення реставраційних робіт у пам’ятці архітектури національного значення – костелі Святого Миколая, що постраждав від пожежі, і встановлення там нового органа», – зазначив Володимир Зеленський у листі.

    Президент наголосив на необхідності до завершення вказаних робіт організувати концертну діяльність творчих колективів та окремих виконавців Національного будинку органної та камерної музики на інших сценічних майданчиках задля недопущення знищення відомого національного закладу культури.

    Водночас Зеленський жодним словом не згадав потреби парафіян та їхні заклики повернути костел громаді.

    Кілька днів тому президента України Володимира Зеленського закликали невікладно передати в постійне користування релігійної громади — римсько-католицької парафії святого Миколая м. Києва — культової будівлі Миколаївського костелу.

    Пізніше з’явилася інформація, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підписав розпорядження про підготовку передачі костелу святого Миколая римо-католицькій громаді.

    Під час прес-конференції щодо повернення храму католикам єпископ Віталій Кривицький заявив, що у Міністерстві культури вважають, що краще допустити руйнування костелу святого Миколая, ніж його реконструкцію представниками католицької церкви із залученням польських інвестицій.

    Найсвіжіше

    Популярне