Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У російському Нижньовартовську кандидатом від компартії висувається лжесвященник. РПЦ свою причетність заперечує

    Незвичне шахрайство виявили росіяни напередодні осінніх виборів у Російській Федерації. Мешканці міста Нижньовартовськ виявили, що кандидат у депутати місцевої думи від комуністичної партії РФ (КПРФ) Тімофєй Гєрасімєнко використовує в агітаційних матеріалах образ православного священника. При цьому з’ясувалось, що до числа духовенства Російської православної церкви він не входить.

    “Гєрасімєнко фотографується для агітаційних матеріалів в одязі, схожому на рясу. Більш того, є окремі листівки, де звучить гасло – “Отець Тімофєй з вірою в людей”. Хоча Гєрасімєнко не має відношення до РПЦ. Він працює електромонтером у невеликій фірмі”, – пояснив анонімний співрозмовник видання “URA.RU”.

    В РПЦ також поспішили запевнити ЗМІ, що такого священника в клірі немає. “Духовенство принципово не може мати відношення до політичної діяльності”, – зауважив керівник відділу зі зносин церкви і ЗМІ Ханти-Мансійської єпархії Антоній Долгушин.

    Своєю чергою, в КПРФ переконують, що їм не відомо про релігійні погляди чи зв’язок кандидата в депутати з релігійними організаціями.

    “У нас є і мусульмани, і православні. Про релігійні погляди Гєрасімєнка краще розмовляти з ним самим. Можемо сказати тільки одне, він є прихильником, а не членом КПРФ”, – прокоментували в пресслужбі Нижньовартовського КПРФ.

    У контексті вказаного, варто пригадати як лідер КПРФ Гєннадій Зюганов нещодавно назвав Ісуса Христа “першим комуністом”, через що з боку представників РПЦ пролунало чимало критики в адресу головного російського комуніста. Водночас, кандидат у депутати Тімофєй Гєрасімєнко міг отримати натхнення зі слів Зюганова і використати образ клірика для приваблення електорату.

    Поряд з цим відзначимо, що незадовго до осінніх виборів було виявлено один факт тісної співпраці РПЦ та КПРФ. Наприкінці серпня цього року митрополит РПЦ Сєргій (Фомін) у Воронезькому храмі під час проповіді агітував присутніх вірян за комуніста Сєргєя Гаврілова, який балотується до Держдуми.

    Тож відносини РПЦ та КПРФ мають досить неоднозначний, але досить цікавий характер. І, як можна припустити, відносини православного духовенства та російських комуністів будуть набувати дедалі цікавіших форм.

    Найсвіжіше

    Популярне