Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Потворна суміш православ’я та комунізму: Митрополит РПЦ під час проповіді агітував за депутата Держдуми

    Російська православна церква дедалі більше “відокремлюється” від держави і від політики в цілому. Принаймні це вперто стверджують архієреї Моспатріархату, включно із предстоятелем патріархом Кірілом (Гунядєвим).

    Насправді суть речей лишається діаметрально протилежною і доказом цьому свідчить проповідь митрополита Сєргія (Фоміна) у Благовіщенському кафедральному соборі Воронежу 20 серпня цього року.

    Архієрей “забув” про відокремленість від політики і агітував парафіян підтримати на майбутніх осінніх виборах до Держдуми РФ депутат парламенту останніх трьох скликань, члена фракції Комуністичної партії РФ Сєргєя Гаврілова, який, до слова, був присутнім на богослужінні.

    “Ми з вами вітаємо Сєргєя Анатольєвіча… це депутат Державної Думи. Сєргєй Анатольєвіч Гаврілов є главою комітету Думи зі зв’язків з громадськими та релігійними організаціями. Ми дякуємо, Сєргєй Анатольєвіч, за вашу корисну діяльність. Звісно, великий обсяг праці ви зробили. Багато ще незробленого. І ми бажаємо, щоб ви й продовжили займатись на цьому терені”, – цитує “Ахилла” уривок проповіді митрополита Сєргія (Фоміна).

    Взагалі будь-яка політична агітація у виконанні священнослужителів РПЦ виглядає негідно. А якщо звернути увагу, що православний митрополит агітував ще й за комуніста, то така агітація набуває ще більш потворних форм.

    Хоча, засуджувати митрополита РПЦ не варто. Імовірно, у нього ще з часів Совєтського Союзу на рівні інстинкту відклалась потреба прислужуватись комуністам, а це, в свою чергу, є серйозна патологія, що повинна викликати лише співчуття.

    Найсвіжіше

    Популярне