Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ висвятила для Криму нового єпископа – Агафона (Опанасенка)

    27 серпня в РПЦвУ відбулась хіротонія Агафона (Опанасенка) в єпископа Коктебельського, вікарія Феодосіївської єпархії. Опанасенко буде помічником єрарху РПЦвУ митрополиту у Феодосії та Керчі — Платону (Удовенко). Фоедосіївська єпархія знаходиться на сході тимчасово окупованого півострова Крим і охоплює міста Коктебель, Феодосію, Керч та Судак. Хіротонія проходила за богослужінням в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

    Очільник РПЦвУ Онуфрій вручив єпископу Агафону архієрейський жезл, передає офіційний сайт РПЦвУ.

    Архімандрит Агафон (Опанасенко) 17 серпня на засіданні Синоду РПЦвУ обраний єпископом Коктебельським, вікарієм Феодосіївської єпархії.

    Чи буде Опанасенко пособником російських окупантів, як єпикоп РПЦвУ Каліник (Чернишов) — час покаже. Останній відзначився освяченням ракетного крейсера РФ та інших військових об’єктів російської армії. Та вже зараз митрополит Платон (Удовенко) в підпорядкуванні якого буде новоспечений Агафон, продовжує допомагати Російським найманцям. Наприклад з його благословення під російськими прапорами священник РПЦвУ взяв участь в святкуванні дня міста Феодосії.

    Фото: РПЦвУ

    Опанасенко народився 13 листопада 1977 року в Харкові. З 2003 по 2004 роки був викладачем Харківської духовної семінарії РПЦвУ. 6 липня 2004 року був монахом Києво-Печерської лаври РПЦвУ.

    20 вересня 2004 року архієпископом Павлом (Лебідем) пострижений в рясофор з ім’ям В’ячеслав. 23 березня 2005 року архієпископом Павлом (Лебідем) пострижений в мантію з ім’ям Агафон. 11 вересня 2006 року архієпископом Павлом (Лебідем) рукоположений в сан єромонаха в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

    28 серпня 2015 року возведений в сан архімандрита. Ніс послух: кліросного, помічника благочинного, а з 20 грудня 2018 року – ризничного Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне