П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив панахиду в День пам’яті захисників України

    У День пам’яті захисників України, які віддали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, 29 серпня предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив панахиду біля «Стіни пам’яті», що розташована на стінах Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополиту Епіфанію співслужили митрополит Сімферопольський і Кримський Климент, намісник Золотоверхої обителі архієпископ Вишгородський Агапіт, братія монастиря та духовенство ПЦУ.

    На завершення відправи предстоятель помісної Української Православної Церкви поклав квіти до меморіалу полеглих героїв.

    Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

    В ніч з 23 на 24 серпня 2014 року відбулось наймасштабніше пряме вторгнення збройних сил російського агресора на територію України. У плани Москви не входило здавати важливий стратегічний пункт, тому вона кинула проти українців свої регулярні війська. На момент вторгнення сили ЗС РФ складалися з дев’яти батальйонно-тактичних груп: 3500 осіб особового складу, до 60 танків, до 320 БМД (БМП), до 60 гармат, до 45 мінометів та 5 протитанкових ракетних комплексів.

    За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.

    Найсвіжіше

    Популярне