Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Мешканці російської Самари знову скаржаться на РПЦ

    Російське місто Самара посідає лідерські позиції у переліку населених пунктів, де росіяни висловлюють різке невдоволення діяльністю духовенства Російської православної церкви та намагаються протистояти шаленим і не виправданим темпам будівництва нових об’єктів Моспатріархату у місті.

    У березні та квітні 2021 року “Духовний фронт” інформував про те, як містяни протестують проти забудови ботанічного саду Самари, де РПЦ має намір звести дитячий єпархіальний освітній центр. У вказаному центрі релігійна організація планує облаштувати воєнно-патріотичний клуб з освітніми програмами для дітей, що передбачають вивчення рукопашного бою.

    І ось у серпні стало відомо, що в Самарі зареєстровано нову скаргу на дії РПЦ.

    До суду міста була подана оформлена в установленому порядку скарга Державної інспекції будівельного нагляду, яка за результатами перевірки виявила численні порушення з боку православної парафії храму на честь святителя Митрофана.

    Інспектори з’ясували, що представники духовенства допустили низку порушень порядку будівництва, реконструкції, ремонту об’єкту та введення його експлуатацію. Окрім цього, були виявлені порушення у дозвільній документації.

    Як інформує “ГТРК “Самара”, судове слухання у справі відбудеться 9 вересня цього року. Релігійній організації загрожує штраф у розмірі до 1 мільйону російських рублів.

    Найсвіжіше

    Популярне