П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У російській Самарі збирають підписи проти духовно-освітнього центру РПЦ, де дітей планують навчати бойовим дисциплінам

    Петиція проти забудови ботанічного саду міста Самара з’явилась на відповідній інтернет-платформі Російської Федерації. Місцеві мешканці просять владу відмінити рішення про надання ділянки землі Російській православній церкві для побудови там дитячого єпархіального освітнього центру, пише “Коммерсантъ”.

    Повідомляється, що петицію адресували губернатору Самарської області Дмітрію Азарову і на момент публікації відомо про 522 підписи під зверненням.

    “Духовний фронт” раніше писав, що новина про будівництво у ботанічному саду Самари викликала різке невдоволення місцевих мешканців.

    По-перше, росіяни вкотре обурені темпами захоплення об’єктів нерухомості Російською православною церквою. По-друге, будівництво ведеться недбало та неорганізовано, чим створюється ціла низка незручностей для жителів району. І по-третє, здивування викликала мета зведення, так званого, дитячого єпархіального освітнього центру. РПЦ має намір облаштувати там воєнно-патріотичний клуб, у якому діти будуть вивчати рукопашний бій, гратимуть у військовому оркестрі.

    Найсвіжіше

    Популярне