Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Самарська єпархія РПЦ зібралась навчати дітей рукопашному бою та воєнній справі

    У російській Самарі, на ділянці землі, що належить місцевому ботанічному саду, розпочались підготовчі роботи до масштабного будівництва. Як з’ясувалось, ділянку оформили на Самарську єпархію Російської православної церкви, яка має намір побудувати тут дитячий єпархіальний освітній центр, інформує ДТРК “Самара”.

    Вказана новина викликала невдоволення місцевих мешканців одразу з трьох причин.

    По-перше, росіяни вкотре обурені тим фактом, що РПЦ шаленими темпами захоплює об’єкти нерухомості, у тому числі, заповідні території, парки, ботанічні сади.

    По-друге, будівництво ведеться недбало та неорганізовано, чим створюється ціла низка незручностей для жителів району. За словами співрозмовників телерадіокомпанії, будівельна техніка та вантажівки, що вивозять землю, курсують через двори житлових будинків.

    По-третє, неабияке здивування викликає мета зведення, так званого, дитячого єпархіального освітнього центру. ЗМІ повідомляють, що РПЦ облаштує тут воєнно-патріотичний клуб, у якому діти будуть вивчати рукопашний бій, гратимуть у військовому оркестрі.

    Як бачимо, зовсім не мирне заняття придумали для російських дітей представники духовенства. Тож войовниче православ’я, як панівна ідея “русского міра”, імовірно, буде втовкмачуватись у голови підростаючих росіян, щоб у майбутньому можна було б відправити їх окуповувати території сусідніх держав, під приводом “захисту російськомовного населення”.

    Найсвіжіше

    Популярне