Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    До Моспатріарха Кіріла запрошували багатих і впливових, а до Варфоломія міг підійти кожен – експерт

    Підійти до Вселенського патріарха Варфоломія міг кожен, а не тільки впливові та багаті, як це було із московським патріархом Кірілом у 2009 році, коли він приїжджав до України.

    Про це пише релігійний експерт Лана Самохвалова в Укрінформі.

    «…священники, які приєдналися до ПЦУ з Моспатріархату й які брали участь у прийнятті патріарха Кирила 2009 року, порівнюючи два візити, казали, що це небо і земля. Якщо до Кирила на аудієнцію запрошувалися лише люди, які “гривнею” доклалися до участі у його візиті – багаті, знамениті та впливові, то до Його Всесвятості міг підійти кожен, організатори візиту намагалися охопити програмою всіх – вірян, клір, було прийняття для світських осіб, учених, політиків, журналістів, друзів автокефалії», – йдеться в матеріалі.

    «“Два візити, як два світи, – розповів мені один з учасників зустрічі. – Я сказав Його Всесвятості, який запам’ятав мене з часів набуття Томосу, що він став для нас добрим самарянином. І що ми отримали саме ту Православну Церкву, про яку мріяли”», – підсумувала вона.

    Нагадаємо, молитви патріарха Варфоломія врятували дівчину від смерті й вона прийшла подякувати йому особисто. Також речник ПЦУ підкреслив, що патріарх Варфоломій відлетів з України дуже натхненний, а всі хороводи РПЦвУ оцінені як московські вибрики.

    ФОто: ДФУ / патріарх Варфоломій в Києві
    Фото: ПЦУ
    Фото: Віктор Мартиненко / Вселенський патріарх і зцілена дівчинка

    Найсвіжіше

    Популярне