Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський підписав указ про введення персональних санкцій проти Деркача та Теліженка

    Український лідер Володимир Зеленський підписав 21 серпня 2021 року указ президента №378/2021 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

    Документ оприлюднено на сайті Офісу Глави держави.

    Вказаним нормативно-правовим актом Зеленський затвердив введення персональних економічних санкцій проти низки адептів “русского міра”, які активно проводять антиукраїнську діяльність на території нашої держави.

    До переліку осіб, які підпадають під дію санкцій, потрапили добре відомі читачам “Духовного фронту України” Андрій Деркач та Андрій Теліженко.

    Деркач, який за твердженням посадових осіб США є “активним агентом російської розвідки”, спонсорує і особисто здійснює заходи пропаганди ідеології “русского міра” в Україні, неодноразово брав особисту участь у з’їздах духовенства Російської православної церкви в Україні, де лунали заяви про “гоніння на православ’я”.

    Окрім того, він, разом з Нестором Шуфричем, Дмитром Васильцем та іншими друзями Кремля, написали листа Вселенському патріарху Варфоломію І, у якому в ультимативній формі закликали Його Всесвятість “не посилювати розкол своїм візитом в Україну у серпні 2021 року”.

    У відношенні Андрія Деркача введено 13 пунктів обмежень. Назвемо деякі з ним: блокування активів; обмеження торговельних операцій; обмеження транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України; запобігання виведенню капіталів за межі України; анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів; заборона видачі дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу; позбавлення державних нагород України; та інші санкції.

    Своєю чергою, Андрій Теліженко, який вважається “другом почесного патріарха Філарета Андрій” і давно перебуває під дією санкцій США за причетність до шахрайства у виборах і поширенні дезінформації, 27 липня брав участь у ході Московського патріархату, котрий пройшов вулицями Києва.

    11 грудня 2019 року почесний патріарх Філарет зустрічався із Андрієм Теліженком, якого на сайті Київського патріархату назвали “політичним консультантом і екс-дипломатом”. Тоді Філарет “проконсультувався”, із проросійським агентом у питаннях, що складають взаємний інтерес, зокрема про потребу “збереження УПЦ Київського патріархату”.

    У відношенні Теліженка буде діяти дещо менший перелік санкцій – лише 11 пунктів.

    Окрім Андрія Деркача та Андрія Теліженка, Володимир Зеленський підтримав введення персональних економічних санкцій проти Антона Сімоненка, Петра Журавля, Дмитра Ковальчука та Костянтина Килимника. Обмеження діятимуть протягом трьох років.

    Найсвіжіше

    Популярне