Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Друзі “русского міра” закликали Вселенського патріарха не приїздити до України із “загарбницьким планом”

    Народний депутат України, російський агент впливу в Україні Андрій Деркач, у відношенні якого Сполучені Штати Америки запровадили жорсткі санкції, оприлюднив на власному сайті звернення до Вселенського патріарха Варфоломія І.

    Митці, політики та активісти, які тяжіють до “русского міра”, наважились закликати Його Всесвятість, нібито “від імені українського православного народу”, не посилювати розкол своїм візитом в Україну у серпні 2021 року.

    При цьому, вкотре пролунала думка, продиктована Кремлем, про необхідність міжправославного діалогу з українського питання за участю всіх 14 православних церков. Нібито, лише після досягнення згоди під час такого діалогу, можна їхати з візитом в Україну з планом примирення православних.

    “Два роки тому був проголошений Томос про автокефалію ПЦУ. Сьогодні ми опинилися на порозі великих потрясінь для всього православного світу. На жаль, Томос став частиною політичного життя України і інструментом в ганебних діяннях політиків. Заручившись прихильністю Вселенського Патріархату, потенційний військовий і державний злочинець Порошенко спільно з бізнесменами, котрі спонсорували придбання Томосу, вносять розкол і смуту в православну родину”, – пишуть адепти “русского міра”.

    Кремлівські агенти впливу також заявили, що після анонсу можливого приїзду Патріарха Варфоломія І на святкування 30-річчя Незалежності України, міжрелігійна ситуація знову загострилася.

    Улюблені тези про “гоніння на церкву” у зверненні оформлені твердженнями про, нібито, реальні захоплення храмів Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП), а також, перереєстрація громад та власності парафій шахрайським шляхом.

    Окрім цього, “українські православні” хоч і досить обережено, та все ж у образливій формі звинуватили Вселенського патріарха у рейдерстві: “Не хочеться думати, що основною причиною (Фанару – ред.) співпраці з Петром Порошенко і новою владою є виключно мета рейдерського заволодіння церковної власністю на території України”, – пишуть агенти впливу.

    Серед авторів та підписантів звернення значаться імена народних депутатів України Андрія Деркача та Нестора Шуфрича, проросійських журналістів Вячеслава Піховшека, Олександра Семченка, Дмитра Васильця, народних артистів України Володимира Данильця та Володимира Мойсеєнка.

    Нагадаємо, Сполучені Штати Америки запровадили 11 січня санкції проти семи фізичних осіб та чотирьох організацій, які є частиною мережі іноземного впливу, пов’язаної з Росією та Андрієм Деркачем. При цьому, американська сторона назвала Деркача активним російським агентом, який підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами.

    Найсвіжіше

    Популярне