Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій полетів з Почаєва на гелікоптері свого диякона Новинського

    5 серпня 2021 року, в день свята на честь Почаївської ікони Божої Матері, очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський) очолив святкові богослужіння в Успенській Почаївській лаврі.

    Літургія відбулась у Преображенському соборі монастиря за участю 25 архієреїв РПЦвУ та тисяч вірян, багато з яких прийшли до Почаївської лаври пішки різними хресними ходами, передає “За Збручем”.

    Після читання Святого Євангелія митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словом проповіді. Предстоятель розповів вірянам про чудесну допомогу Пресвятої Діви Марії, яку Вона виявляла на Почаївській горі, та закликав і сучасних християн звертатися до Божої Матері у скрутних обставинах життя.

    Після слів про «скрутне життя» Онуфрій покинув Почаїв, здійнявшись у повітря на приватному гелікоптері. Цікаво, що власником самого літального апарату Agusta A109E у відкритому Державному реєстрі цивільних повітряних суден України зазначено київське ТОВ «Ейркрафт Груп». Засновником компанії виявились фірма з Кіпру та народний депутат від ОПЗЖ Вадим Новинський, який по сумісництву також є дияконом РПЦвУ.

    Світлина: “За Збручем”

    Найсвіжіше

    Популярне