Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ, який заявляв, що вакцина “редагує образ Божий” в людині, продовжує проповідувати відверту конспірологію

    Епідемія коронавірусу розбурхала потужну хвилю конспірології, яка, схоже, міцно укорінюється в основах віровчення Російської православної церкви. Досить часто заяви про світову змову звучать з вуст духовенства Московського патріархату, особливо коли парафіяни цікавляться думкою панотців про епідемію коронавірусу та заходи боротьби з нею.

    Конспірологічні вислови окремих священнослужителів, здебільшого, викликають відверте здивування, після чого офіційна РПЦ змушена виправдовуватись, мовляв, клірики висловлюють особисту думку, яка не співпадає з загальноприйнятою позицією церкви з того чи іншого питання.

    Так зокрема сталось після відомої проповіді намісника Соловецького монастиря єпископа Порфірія (Шутова), коли той запевнив, що щеплення є “червоною межею” для християнина, а вакцина “редагує образ Божий” в людині. При цьому, він декілька разів наголосив, що озвучує “офіційну інформацію”.

    Зрозуміло, що після такої феєричної заяви РПЦ змушена була виступити з офіційним коментарем. Цю функцію виконав заступник керуючого справами Московської патріархії єпископ Савва (Тутунов), який зауважив, що священнослужителі не повинні висловлюватись з наукових питань, якщо не мають відповідної освіти, тим більше не можна робити цього з амвону, надаючи священницького авторитету своїм антинауковим помилкам.

    Така реакція Московської патріархії спочатку досягла бажаного ефекту. Єпископ Порфірій (Шутов) розпорядився видалити відеозапис його проповіді з сайту очолюваного ним монастиря і вибачився за непорозуміння.

    Однак, через деякий час, архієрей продовжив озвучувати у ЗМІ відверту антинаукову конспірологію.

    Як не дивно, він знову примудрився розгледіти “замах на образ Божий” у людині. Щоправда, цього разу він звинуватив вже не вакцину, а саму пандемію, яку, за його словами, спланували правлячі еліти для встановлення нового світового порядку.

    В інтерв’ю альманаху “Соловєцкоє морє” (2021, №20) він розповів, що беззаконні локдауни – це лише початок соціальної перебудови світу, за якою послідує тотальний цифровий контроль, демонтаж національних держав та інші кроки назустріч світу антихриста.

    “Пандемія – це нова нормальність, як нам прямо заявляють творці нового світового порядку. Чорною хмарою нависла загроза небувалої соціальної перебудови. Цифровізація створить технічну можливість поставити людську особистість під тотальний контроль”, – наводить уривок нової проповіді єпископа Порфірія (Шутова) “Ахилла”.

    “Лишитись осторонь трансформацій, що задумані всесвітніми богоборцями, нікому не вдасться. Метою трансгуманізму є створення “нової людини”, переробка 99% населення. Задумане саме радикальне втручання в природу людини – в його геном, в діяльність нервової системи, в ідентичність. Зараз вже почато давно задумане, вкрай злочинний, сатанинський замах на образ Божий в людині в планетарному масштабі”, – – запевняє вірян архієрей РПЦ.

    Після всього сказаного, чи варто нам очікувати на черговий офіційний коментар з вибаченнями за антинаукові вислови єпископа Порфірія (Шутова) з боку посадових осіб Московської патріархії, стане відомо вже незабаром.

    Найсвіжіше

    Популярне