Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ відновлює поїздки на Афон попри заборону молитись у храмах Вселенського Патріархату

    Попри те, що РПЦ в односторонньому порядку розірвала євхаристійне єднання із Вселенським Патріархатом і заборонила молитись у храмах Вселенської Церкви, у РПЦвУ вирішили відновити поїздки на Афон — канонічну територію Вселенської Патріархії.

    Про це повідомляє пропагандистський сайт Московського патріархату Расколам.нет з посиланням на Паломницький відділ РПЦвУ.

    Зазначається, що найближчі поїздки вірян і духовенства РПЦвУ до Афону відбудуться з 26 серпня по 2 вересня і 23-30 вересня.

    Нагадаємо, після того, як Вселенський Патріархат розпочав процедуру надання Томосу Православній Церкві України, Російська Церква оголосила, що розриває євхаристійне єднання із Вселенським Патріархатом. РПЦвУ теж прийняла аналогічне рішення, хоча вона згідно зі статутом з’єднана з іншими Помісними Церквами через РПЦ і тому потреби в такому рішенні не було. У РПЦ також заборонили паломникам причащатись на Афоні і молитись в храмах Вселенського Патріархату і пригрозили відлученням від причастя за такі дії.

    Тепер у Московському патріархаті вирішили, що час забути про всі заборони, або ці заборони від початку мали політичне значення і не приймались для реальних санкцій на вірян і духовенство РПЦ, яке відвідувало Афон. Чи тепер віряни РПЦ будуть їхати на святу Гору Афон в монастирі Вселенського Патріархату не для того, щоб молитись і причащатись, а для фотографій і екскурсій, як атеїсти чи світські люди, далекі від віри?

    Судячи із програми паломництва, яку опублікувала РПЦвУ, такого не буде і кожного дня паломники із Російської Церкви будуть відвідувати монастирі Вселенського Патріархату на Афоні та молитись в них на Літургіях і Вечірніх службах, чим будуть порушувати попередню заборону РПЦ. Чи будуть якісь санкції від Моспатріархату — час покаже.

    Раніше настоятель Афонського монастиря розкритикував РПЦ через заборону причащатись росіянам на Афоні. Також на Святій Горі Афон переклали українською мовою брошуру, яка розповідає про автокефалію ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне