Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ в Україні відмовилось від спільних заходів на честь Дня Незалежності України

    Російська православна церква відмовилась від участі у спільних заходах, присвячених святкуванню 30-ї річниці з Дня незалежності України, якщо на них буде Вселенський патріарх Варфоломій.

    Про це повідомив митрополит РПЦ в Борисполі Антоній (Паканич), передає Правблог.

    «… наші віруючі не зрозуміють, якщо хтось – Предстоятель Української Православної Церкви або її представник — буде на заходах, де буде присутній патріарх Варфоломій. Тому можемо сказати однозначно — на тих заходах, де буде присутній патріарх Варфоломій, не буде представника УПЦ (РПЦвУ, – ред.)», сказав він.

    Крім того Антоній (Паканич) назвав законні приєднання парафій до Помісної Православної Церкви України «захопленнями» у яких винен патріарх Варфоломій.

    «…ми можемо сказати відразу — ми проти його приїзду…Це пов’язано з тим, що патріарх Варфоломій несе особисту відповідальність за те, що відбувається в Україні протягом останніх років. Це захоплення наших храмів, це побиття наших віруючих. Дуже багато зла було принесено. Люди постраждали, багато тисяч людей постраждало…», – сказав митрополит Московського патріархату.

    Він також додав, що поки у них немає офіційної програми перебування Вселенського патріарха Варфоломія в Україні, якого Паканич назвав «турецьким гостем».

    Нагадаємо, замість молитви, на ході у РПЦвУ, роздавали плакати з образами патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне