Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Глава католиків святкуватиме ювілей Нікейського Собору разом із патріархом Варфоломієм

    Наступного року християни східного та західного обрядів можуть стати свідками символічного єднання православ’я та католицизму.

    За словами Вселенського Патріарха Варфоломія, Папа Римський Франциск прагне спільно з ним відзначити знаменну дату в історії Церкви. Про це пише LB з посиланням на Reuters.

    Йдеться про 1700-ліття з часу проведення першого Вселенського Собору у Нікеї. У 325 році це зібрання єпископів заклало основи церковного життя, унормувавши обчислення дати Великодня, сформулювавши Символ віри та визначивши догмати про Ісуса Христа.

    Під час заходу у португальській столиці Лісабоні Патріарх Варфоломій заявив, що Франциск у 2025 хоче здійснити візит до Туреччини, під час якого завітає на Фанар у Стамбулі, а згодом вирушить до Ізніка – це турецька назва Нікеї. Наразі формується комісія, яка займатиметься організаційними питаннями.

    Очікується, що Ватикан невдовзі повідомить турецькому уряду про бажання Папи та зробить запит щодо можливості такого візиту.

    Нагадаємо, священник ПЦУ зустрівся з предстоятелем Кіпрської Церкви. Також патріарх Варфоломій закликав до міжрелігійного діалогу.

    Найсвіжіше

    Популярне