П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ зустрівся з предстоятелем Кіпрської Церкви

    Цього тижня священник ПЦУ Миколай Тишкун зустрівся з очільником Кіпрської Православної Церкви, архієпископом Георгієм ІІІ.

    “Доречі, його обрали предстоятелем два роки тому, і він є 66 архієпископом Нової Юстиніани та всього Кіпру починаючи з моменту набуття автокефалії у 431 році на третьому вселенському соборі”, – зазначає священник у Фейсбуці.

    Після спільної молитви, священник познайомився  та поспілкуватися з архієпископом.

    За словами отця Миколая, предстоятель Кіпрської ПЦ чудово розуміє біль України і продовжує підтримувати український народ та Православну Церкву України у боротьбі за свободу та мир. На його долю припав визвольний рух на Кіпрі та деокупацію острова, і він приймав у цій боротьбі активну участь, про це багато він також говорив у промові. Поділився сучасним станом речей на Кіпрі та існуючими там викликами.

    “Сучасна історія Греції, дуже перегукується з українською історією війни та боротьби за незалежність, я впевнений, що спільними зусиллями та з Божою допомогою ми здобудемо перемогу, і також звільнимо нашу землю від окупанта”, – підсумував священник ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне