Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Чорногорський сценарій: Нардеп Ківа назвав “хресну ходу” РПЦвУ 27 липня репетицією державного перевороту

    “Духовний фронт” вже інформував, як у 2020 році агенти російського впливу в Україні, в особі Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП), пророкували нашій країні реалізацію так званого “чорногорського сценарію”, що полягає в дестабілізації держави за допомогою зовнішнього втручання в його внутрішні справи у релігійній сфері.

    Погрози представникам чинної української влади вилились в офіційну заяву заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦвУ (УПЦ МП) протоєрея Миколи Данилевича, який заявив, що якщо і далі влада буде обмежувати їхню церкву, то цілком можливий чорногорський варіант розвитку подій в Україні.

    Згодом, у червні цього року біля стін Верховної Ради України РПЦвУ провела перший мітинг під патронатом своєї недавно створеної громадської організації “Миряни”, яка дуже швидко і дуже ґрунтовно увірвалася в інформаційний потік українського медіапростору.

    Створена кілька місяців тому, вказана громадська організація почала свою активну діяльність лише на початку червня. Та діяльність цю одразу було спрямовано на дестабілізацію суспільно-громадського порядку в Україні, що своєю чергою, має на меті як мінімум зірвати візит Вселенського патріарха в Україну на 30-річчя Незалежності, як максимум – реалізувати у нас в країні “чорногорський сценарій”.

    Нарешті, 27 липня цього року в центрі Києва була проведена масштабна релігійна акція – “Хресна хода” на честь Хрещення Русі, яка зібрала десятки тисяч прихожан РПЦвУ, які з порушенням протиепідеміологічних вимог, стали елементами гібридної війни проти України. Гібридної війни, що ведеться як на політичному, так і на релігійному фронті.

    РПЦвУ (УПЦ МП) за медійної підтримки ресурсів ОПЗЖ, зокрема, телеканалу “Перший незалежний”, скористалися святкуванням Дня Хрещення Русі для поширення пропагандистських наративів, що роками виходять з Росії.

    Того ж дня, 27 липня 2021 року, народний депутат України від проросійської партії ОПЗЖ Ілля Ківа прямо підтвердив антиукраїнську сутність проведеної напередодні “хресної ходи” у виконанні духовенства та вірян РПЦвУ.

    “Запам’ятайте тих, хто сьогодні прийшов на хресну ходу, а найголовніше – їх кількість! Самі ці люди прийдуть зносити до чортів собачих злочинну владу Зеленського вже цієї осені! Вважайте, що сьогодні була репетиція!”, – написав Ківа у власному телеграмі.

    Що це, якщо не пряма погроза вчинити державний переворот руками духовенства та вірян РПЦвУ за підтримки проросійських політичних сил та інформаційної підтримки проросійських ЗМІ?

    Зрозуміло, що кремлівські прислужники, які розгорнули свою діяльність в Україні, вже не приховують свої реальні плани. Від опосередкованих погроз та антивладних заяв, вони вже не соромляться прямо погрожувати законно обраній владі і анонсувати власні злочинні дії.

    Маємо сподівання, що озвучені Іллею Ківою погрози та антиукраїнська діяльність ГО “Миряни” та окремих представників РПЦвУ не лишатимуться непоміченими з боку правоохоронних органів України та представників законообраної української влади.

    Найсвіжіше

    Популярне