П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Грузинська патріархія дозволила священникам не допускати ЗМІ в храми

    Патріархія Грузинської Православної Церкви виступила із заявою, якою фактично анонсувала відмову від надання будь-яких коментарів тим ЗМІ, що критикують Церкву.

    Про це повідомляє Грузія Онлайн.

    Так в Грузинській ПЦ відреагували на те, як в медіа висвітлюють масові заворушення в Тбілісі 5-6 липня. Тоді натовп напав на журналістів, в цілому постраждали 53 співробітника ЗМІ. Цивільні організації, опозиція і самі журналісти заявляють, що серед підбурювачів були і священнослужителі.

    У своїй заяві Патріархія визнає, що окремі духовні особи тоді вчинили «певні проступки». При цьому заявляє, що відбувається цілеспрямоване узагальнення окремих випадків і акцентування на насильство з боку служителів Церкви.

    Як зазначається в тексті, конкретні телеканали «озвучують упереджені оцінки і безпідставні звинувачення, цілеспрямовано перекручують факти та провокаційними питаннями намагаються вивести респондента з рівноваги».

    «Ці журналісти хочуть перетворити подвір’я храму в місце для політичних дебатів і образ, показати окреме релігійне вчення, у вигляді політичної заяви, і представити його як причину проблем. Водночас вони не цураються вдиратися в особистий простір простих громадян без дозволу і ставити простих людей в незручне становище», – заявили в Патріархії.

    «Виходячи з цього, окремі люди або настоятелі храмів можуть письмово звернутися до керівництва тих чи інших телеканалів і повідомити їм, що не бажають комунікації з їх журналістами, оскільки створюються скрутні обставини. Також доцільно розмістити відповідну заяву на вході у двір храму».

    Як відзначають в Грузинській Патріархії, в разі невиконання журналістами цих вимог, поліція буде зобов’язана обмежити їх переміщення на території храмів.

    Фото: ВВС

    Нагадаємо, раніше предстоятель Грузинської Церкви висловив співчуття родині померлого телеоператора. Він постраждав під час проведення Тбілісі-Прайду на початку липня. За кілька днів до ЛГБТ маршу Грузинський Патріархат виступив проти нього, засуджуючи при цьому будь-які прояви насильства. З усім тим окремі священники все ж закликали проявити насильство. Одного священника допитала поліція Грузії. 

    Також ми повідомляли, як Російська Федерація підігрівала радикальні настрої у Грузії для дестабілізації ситуації в країні.

    Найсвіжіше

    Популярне