Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Росіяни проти РПЦ: Понад 40 тисяч людей підписали петицію проти передачі школи у власність єпархії

    Онлайн-петицію проти передачі будівлі рязанської школи №6 у власність Рязанської єпархії Російської православної церкви підписали трохи більше 40 тисяч росіян. Збір підписів стартувало 15 червня цього року і кількість підписантів продовжує зростати.

    Про це інформує “Credo press” з посиланням на російські ЗМІ.

    Нагадаємо, наприкінці жовтня 2020 року рязанський митрополит РПЦ Марк (Головков) заявив, що будівля школи №6 має належати церкві, оскільки колись в ній розташовувалась духовна семінарія.

    Після цього, рязанський депутат Держдуми Дєніс Сідоров та численна група місцевих мешканців виступили на захист навчального закладу, який являється єдиним у регіоні, де вивчають французьку мову. Однак, 4 червня Арбітражний суд Рязанської області прийняв рішення про передачу будівлі школи №6 з поглибленим вивченням французької мови Російській православній церкві.

    У червні 2021 року у місті відбулась низка протестних акцій, однак РПЦ вперто не поступалась у боротьбі за право власності на будівлю школи.

    Наприкінці червня 2021 року, батьки учнів школи №6 записали відеозвернення на адресу президента РФ Владіміра Путіна з проханням втрутитись у конфлікт. Містяни висловили занепокоєння, що у випадку передачі Рязанській єпархії, школа №6 ризикує потрапити під повне розформування та зникнення. Відтак, рязанці попросили Путіна втрутитись у ситуацію, вирішити її на користь дітей та вгамувати титанічні майнові апетити РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне