П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єдину школу Рязані з поглибленим вивченням французької мови передають РПЦ

    У п’ятницю, 4 червня Арбітражний суд Рязанської області прийняв рішення про передачу будівлі школи №6 з поглибленим вивченням французької мови Російській православній церкві, пише “RZN.info”.

    Повідомляється, що суд визнав незаконним рішення міської адміністрації Рязані про відмову у передачі у власність Рязанській єпархії РПЦ майна релігійного призначення – будівлі по вулиці Семінарська, будинок 6.

    Згідно з постановою суду, протягом місяця з дня вступу рішення в силу адміністрація зобов’язана включити будівлю школи у план передачі майна. На додачу, на адміністрацію покладено обов’язок виплатити єпархії витрати на державне мито у розмірі трьох тисяч російських рублів.

    Нагадаємо, наприкінці жовтня 2020 року рязанський митрополит РПЦ Марк (Головков) заявив, що будівля школи №6 має належати церкві, оскільки колись в ній розташовувалась духовна семінарія.

    Рязанський депутат Держдуми Дєніс Сідоров та численна група місцевих мешканців виступили на захист навчального закладу, який являється єдиним у регіоні, де вивчають французьку мову. Відомо, що у вказаній будівлі, на яку претендує російське православне духовенство, з 1947 року діє загальноосвітня школа.

    Найсвіжіше

    Популярне