Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “РПЦ, майте совість! Рязанці вам не пробачать” – російський депутат проводить одиночне пікетування біля єпархіального управління

    8 червня 2021 року депутат міської думи російського міста Рязань Алєксєй Захаров вийшов на одиночний протест поблизу будівлі обласної єпархії Російської православної церкви, пише портал “ПроГород”.

    Обранець висловлює незгоду з рішенням про передачу школи №6 у власність єпархії тримаючи в руках плакат з написом “РПЦ, майте совість, не відбирайте школу у дітей! Рязанці не пробачать вам цього!”.

    При цьому, депутат на власних сторінках у соцмережах відзначив, що історія навколо школи та її передачі у власність РПЦ демонструє некомпетентність міського та регіонального керівництва.

    “З “барського плеча” РПЦ вже отримала будівлю рязанського кремля. Може тоді пора переглянути дане рішення, раз апетити митрополита постійно зростають? Тоді і на школи заглядатись не буде! Організація ця зовсім не бідна. Так що апеляції щодо необхідності будівництва нової будівлі для єпархіальної школи не доречна. А ось місто не зможе компенсувати втрату школи, тим більше, що нестача місць у школах лише зростає”, – написав Алєксєй Захаров.

    “Конституція гарантує нам “свободу совісті та віросповідання”. Невже вийде так, що віросповідання візьме гору над совістю?” Так ось, у випадку реалізації цих антинародних планів, ні про яке прощення для виконавців та ідеологів даних дій і мови бути не може!”, – запевнив депутат.

    Принагідно нагадаємо, наприкінці жовтня 2020 року рязанський митрополит РПЦ Марк (Головков) заявив, що будівля школи №6 має належати церкві, оскільки колись в ній розташовувалась духовна семінарія.

    Рязанський депутат Держдуми Дєніс Сідоров та численна група місцевих мешканців виступили на захист навчального закладу, який являється єдиним у регіоні, де вивчають французьку мову. Однак, 4 червня Арбітражний суд Рязанської області прийняв рішення про передачу будівлі школи №6 з поглибленим вивченням французької мови Російській православній церкві

    Найсвіжіше

    Популярне