П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Прихильники бунтівного екс-схиігумена РПЦ Сєргія Романова написали листа Путіну з проханням про допомогу

    Монахині Середньоуральського монастиря Російської православної церкви, контроль над яким протягом тривалого часу зберігав позбавлений сану, відлучений від церкви, нині арештований колишній схиігумен Сєргій Романов, написали листа президенту РФ Владіміру Путіну.

    Насельниці обителі просять російського лідера допомогти їм повернути особисті речі з монастиря, який зараз перебуває під цілковитим контролем РПЦ, пише “URA.RU”.

    “Просимо вас, Владімір Владіміровіч, зобов’язати органи державної влади Свердловської області, Єкатеринбурзьку єпархію повернути нам наші особисті речі з території монастиря”, – йдеться у листі, текст якого оприлюднив telegram-канал “Защіта отца Сергія”.

    Автори звернення відзначають, що співробітники Федеральної служби судових виконавців по Свердловській області запропонували монахиням перебратись на базу відпочинку “Остров сокровищ” або до психіатричної лікарні. При цьому, від них вимагають надати докази, що речі дійсно належать їм. Насельниці заявляють, що в монастирі лишились продукти, одяг, взуття, книги та інші цінні речі. Вони вважають вказані вище дії силових структур незаконними і проясть Путіна сприяти вирішенню конфлікту.

    Нагадаємо, колишній духівник Середньоуральського монастиря Сєргій Романов був затриманий у ніч проти 29 грудня 2020 року. Йому висунуто обвинувачення за ч.3 ст. 110.1 (Схиляння до самогубства), ч.3 ст. 148 (Порушення права на свободу віросповідання) та ч.1 ст. 330 (Самоуправство) Кримінального кодексу РФ. Свою провину колишній клірик РПЦ не визнає.

    В ніч з 13 на 14 квітня судові виконавці, за підтримки Росгвардії, на підставі того, що проживання в обителі є, нібито, небезпечним для життя, “зачистили” монастир від монахинь та насельників.

    Невдовзі Єкатеринбурзька єпархія РПЦ почала збирати “трофеї” у вигляді майна монастиря. Повідомлялось, що представники РПЦ “конфіскували” з обителі понад 250 тон продуктів харчування, серед яких: 3000 пляшок вина, 3500 банок консервації, 150 тон крупи та цукру, 10 тон муки, 60 тон картоплі, понад 6 тон риби, 4 тони м’яса, 100 кілограм червоної ікри, 5 тон меду, 3 тони масла тощо.

    Чи мали автори листа на увазі вказаний конфіскат, коли писали Путіну про особисті речі, наразі, не відомо.

    Найсвіжіше

    Популярне