Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Канаді спалили дев’ять храмів і облили фарбою український храм після виявлення безіменних дитячих могил

    Наприкінці червня у Канаді прокотилася хвиля вандалізму та підпалів церков (переважно католицьких). Минулого тижня стало відомо про виявлення понад 600 безіменних могил на території школи-інтернату, контрольованої Католицькою Церквою, для дітей індіанців в провінції Саскачеван. Раніше повідомлялось про знайдення 215 могил дітей біля іншого закладу РКЦ. Хоча незрозуміло, як загинули діти, поховані в безіменних могилах, виявлення їх останків викликало гнів серед громад корінних народів по всій Канаді.

    Про це повідомляє c4u.org.ua та credo.press

    Перші церкви були спалені вщент, низка наступних частково пошкоджені або облиті червоною фарбою. 21 червня церква Святого Григорія та Церква Святого Серця були повністю зруйновані. 24 червня на католицькій церкві Милосердного Спасителя в Міссіссозі невідомі намалювали образливі графіті. 26 червня католицька церква Чопака та церква святої Анни згоріли дотла. Того ж дня була помічена жінка, що облила фарбою пам’ятник Івана Павла ІІ.

    30 червня парафія Св. Жана Батиста в місті Морінвіль, Альберта була знищена вогнем. Тоді ж церква св. Катері Текаквита в Індіан-Бруку і ще одна парафія, що належить громаді Перших Націй, була пошкоджена підпалами, але не знищена. Після півночі 1 липня в католицькому соборі Святого Патріка в Йеллоунайфі спалахнула чергова пожежа через підпал, а Українська католицька церква Успіння Пресвятої Богородиці була облита фарбою.

    Це відбувається паралельно із вандалізмом щодо символів британської присутності. 1 липня радикали розписали та повалили пам’ятники королеві Вікторії та Єлизаветі ІІ, також знищили пам’ятник Джеймсу Куку.

    Агресію і вандалізм вже засудив прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо: «Саме сюди веде нас ненависть, заснована на колективній провині за історичну несправедливість. Давайте замість цього шукати єдності, поваги та примирення».

    Фото: EPA / школа РКЦ в Канаді

    Найсвіжіше

    Популярне