П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Канаді облили фарбою пам’ятник Івану Павлу ІІ і спалили два старовинні храми РКЦ

    У Канаді, в місті Едмонтон біля польського костелу, пам’ятник папі Івану Павлу ІІ облили «кров’ю» і поклали дитячі іграшки. Також зловмисники підпалили два старовинні храми Католицької Церкви.

    Про це повідомляє польськомовне видання fakt.pl

    Інцидент стався після того, як біля римо-католицьких осередків для сиріт викрили сотні таємних дитячих могил. Після цього ООН вимагало від Католицької Церкви пояснень щодо могил дітей. Ймовірно деяких людей це спонукало піти на такі злочини.

    Підніжжя пам’ятника обмазане червоними відбитками рук і взуття. Також ім’я Івана Павла ІІ пофарбовано в червоний колір.

    Фото: Rob Drinkwater / Forum

    «Деякі члени нашої польської громади переповнені болем та злістю через сплюндрування пам’ятника Іоанну Павлу ІІ. Для деяких поляків він більше, ніж святий та папа. Хтось вважає його національним героєм. Я переконаний, що на нього націлились як на символ Римо-католицької церкви, а не як на поляка», – написав канадський політик польського походження Томас Лукашук у Твіттері.

    Тепер ситуація в канадському суспільстві напружена.

    Це не перша подібна атака на католицькі храми чи пам’ятники. За останні тижні дві історичні католицькі храми в південній частині Британської Колумбії, Канада, були повністю спалені, а ще декілька пам’ятників сплюндровано подібним чином.  

    Фото: Rob Drinkwater / Forum
    Фото: Rob Drinkwater / Forum / Спалена церква
    Фото: EPA / школа у Канаді

    Найсвіжіше

    Популярне