Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    ООН вимагає від Католицької Церкви пояснень щодо рештків 215 дітей у канадській школі-інтернаті

    У канадському місті Камлупс знайшли останки 215 дітей корінних індійських народів. Кістки виявили на території колишньої-школи інтернату, який працював під егідою Католицької Церкви. Через це в ООН вимагають від Канади та Ватикану негайно провести розслідування і взяти відповідальність.

    Про це повідомили в Організації Об’єднаних Націй, передає DW.

    «Немислимо, щоб Канада і Святий Престол залишили такий жахливий злочин нерозкритим та без виправлення помилок», — йдеться у повідомленні.

    Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що відповідальність має взяти на себе Католицька Церква. Політик додав: «Як католик я глибоко розчарований тією позицією, яку Католицька Церква має зараз і багато років тому».

    Канадська конференція католицьких єпископів (CCCB) поки не прокоментувала цю справу.

    Фото: EPA

    Школа-інтернат в Камлупсі була однією з найбільших у Канаді. Вона працювала з 1890 до 1978 року під егідою Католицької Церкви, а згодом — уряду. Останки були виявлені на території інтернату дітей корінних народів у канадському Камлупсі наприкінці травня. Деяким з цих дітей було не більше трьох років. Причини їхніх смертей невідомі.

    У школі одночасно перебували близько 500 дітей, багато з них страждали від голоду.

    Згідно з урядовим звітом 2015 року, умови в цьому інтернаті були надзвичайно поганими, багато дітей в ньому померли від кору, туберкульозу або грипу.

    Канадські школи-інтернати для представників корінних народів знаходились під управлінням держави або Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне