Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Одіозний Лука розповідав запорізьким депутатам де треба читати «правидву інформацію» про РПЦвУ

    Скандально відомий митрополит Московського патріархату в Запоріжжі Лука (Коваленко) розповідав запорізьким депутатам, де потрібно черпати «правдиву інформацію» про його єпархію і РПЦ в Україні.

    Про це повідомляє офіційний сайт РПЦвУ.

    У свой промові Лука звернув увагу депутатів на закони і законопроєкти, що зобов’язують унормувати назву РПЦ в Україні – тобто вказувати в назві розташування свого керівного центру, що знаходиться в Москві – столиці країни агресора. Коваленко закликав депутатів звернутися до столичних колег з цього приводу.

    Такі закони Лука назвав «перейменуванням».

    «Відповідно до одного з цих законів, від нас вимагають перейменування, бажаючи назвати нашу Церкву «Російською православною церквою в Україні». Але, дозвольте…Я є громадянином України і інших громадянств у мене немає. Наші священики, як і парафіяни – громадяни України», – обурюється єрарх РПЦ в Україні.

    Нагадаємо митрополит РПЦвУ Лука вже протягом кількох років є фігурантом «Миротворця». Він виступає противником автокефалії УПЦ МП від Москви і навіть виголосив анафему Вселенському патріарху Варфоломію. Також, Лука (Коваленко) зневажає подвиг Героїв Небесної сотні і порівнював майданівців із гонителями християн, а себе – з апостолом. У своїх дописах він звинуватив не РФ, а США в окупації частини території України.

    Найсвіжіше

    Популярне