П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Не ГУЛАГом єдиним: Порушника ПДР у Росії засудили до виправних робіт у храмі РПЦ

    Жителя Новоузенська Саратовської області Російської Федерації, який керував автомобілем після позбавлення водійських прав, було засуджено до виправних робіт у місцевому храмі святої великомучениці Єкатєріни Російської православної церкви.

    Про це пише “Credo press” з посиланням на інформування Управління федеральної служби судових виконавців по Саратовській області.

    Повідомляється, що 40-річний росіянин, не зважаючи на позбавлення водійських прав, наважився на керування автомобілем, однак невдовзі був затриманий співробітниками Держінспекції безпеки дорожнього руху.

    Незабаром, суд прийняв рішення про призначення порушникові 120 годин виправних робіт, які той відпрацював у храмі РПЦ під контролем судового виконавця.

    Таким чином, у Російській Федерації виник прецедент, згідно з яким адміністративні правопорушники можуть направлятись на примусові роботи до РПЦ, яка, таким чином, не витрачає кошти на заробітну плату найманим працівникам.

    Така тенденція цілковито вписується у “загальноросійський тренд”, який передбачає повернення до практики “трудових концтаборів”.

    Нагадаємо, більшість росіян (71%) підтримали ідею залучати в’язнів до праці в галузях, де зазвичай працюють мігранти. Ті, хто висловився за залучення праці ув’язнених, мотивують це тим, що їх робота стане відшкодуванням шкоди потерпілим, при цьому, знизиться навантаження на держбюджет.

    Окрім цього, директор російської служби виконання покарань Алєксандр Калашніков запропонував активніше використовувати в’язнів замість трудових мігрантів, уточнивши, що «це буде не ГУЛАГ». За його словами, до такої робочої сили виявляють інтерес великі компанії і глави регіонів.

    Як бачимо, до такої робочої сили почала виявляти інтерес і Російська православна церква, яка чудово може включитися у систему “трудових концтаборів”.

    Найсвіжіше

    Популярне