Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Більшість росіян підтримують ідею «нового ГУЛАГу»

    Більшість росіян (71%) підтримали ідею залучати в’язнів до праці в галузях, де зазвичай працюють мігранти. Лише 12% вважають це поверненням у часи ГУЛАГу.

    62% вважають, що самим в’язням за краще відбувати покарання у виправних центрах, аніж в колоніях. 21% респондентів не згодні з пропозицією замінити мігрантів на в’язнів, повідомляє РБК з посиланням на результати опитування ВЦІОМ.

    Ті, хто висловився за залучення праці в’язнів, мотивують це тим, що їх робота стане відшкодуванням шкоди потерпілим – 21%; в’язні зможуть «відпрацювати» свої злочини – 21%; вони будуть приносити користь суспільству – 15%; знизиться навантаження на держбюджет – 13%; робота допоможе в’язням виправитися – 10%; в’язні зможуть заробити і допомогти своїм сім’ям – 10%.

    Ті, хто проти, пояснюють це тим, що в’язні повинні бути ізольовані від суспільства – 17%; вони будуть погано працювати – 13%; засуджені небезпечні для оточуючих – 12%; це буде поверненням у часи ГУЛАГу – 12%; в’язні будуть віднімати робочі місця – 9%. 9% сказали, що питання залежить від статті, за якою засуджена людина.

    Директор російської служби виконання покарань Алєксандр Калашніков запропонував активніше використовувати в’язнів замість трудових мігрантів минулого тижня, уточнивши, що «це буде не ГУЛАГ». За його словами, до такої робочої сили виявляють інтерес великі компанії і глави регіонів.

    Найсвіжіше

    Популярне