Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник так званої «УПЦ» освятив чергову частину в головній будівлі УМВС Росії по м. Севастополю

    Черговий злочин «окупантів в рясах» в Криму, які продовжують себе звати українською церквою. Поки в Україні так звана «УПЦ» (РПЦвУ) розповідає про гоніння, у тимчасово окупованому Росією Криму вона продовжує благословляти російських окупантів.

    Цього разу помічник благочинного Севастопольського округу по роботі з правоохоронними органами, настоятель собору Святих царствених страстотерпців протоєрей Олексій Петренко, на запрошення окупаційного керівництва, освятив чергову частину в головній будівлі УМВС Росії по місту Севастополю на пл. Повсталих.

    Про це повідомляє офіційний сайт «Севастопольського благочиння УПЦ МП» (РПЦвУ).

    Після закінчення чину освячення отець Олексій привітав співробітників УМВС Росії зі святом Пасхи і побажав спокійної служби, – підсумували на сайті РПЦвУ.

    Фото: hersones.org

    Це вже не перший злочин священників, які називаються «Українською церквою». Так єпархія РПЦвУ в Криму анонсувала конкурс «Моя сім’я, моя Росія». Також в Криму священник РПЦвУ привітав російських окупантів із «Днем водолаза». На неокупованій РФ Україні так звана «УПЦ МП» розповідає про гоніння.

    Нагадаємо, митрополиту ПЦУ Клименту в день 20-річчя його архієрейської хіротонії (23 липня 2020 року – посвята в духовний сан) російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії. Окупанти в Криму фактично змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми. Росія не хоче «сторонніх вірян» у Криму» окрім так званої «УПЦ Московського патріархату».

    Європейський суд вирішив не застосовувати термінових заходів для захисту храмів ПЦУ в Криму.

    Посол США в ОБСЄ розкритикував рішення окупаційної влади Криму про демонтаж храму ПЦУ. Також низка правозахисних організацій зробили заяву з приводу знищення Православної церкви України у Криму. Водночас Митрополит Епіфаній засудив дії окупаційної російської влади в Криму, а Митрополит Олександр (Драбинко) закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму.

    У Мінреінтеграції України заявили, що утиски Росією вірян у Криму є приводом для посилення санкцій.

    15 березня 2021 року окупаційна влада РФ в Криму вручила постанову про знесення храму ПЦУ в Євпаторії. У ПЦУ відповіли, що не зноситимуть храм.

    Найсвіжіше

    Популярне