Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Бунтівний екс-схиігумен РПЦ Сєргій Романов може лишитись у слідчому ізоляторі до серпня

    Позбавлений сану, відлучений від церкви та арештований колишній схиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов, швидше за все залишиться у слідчому ізоляторі до кінця липня – початку серпня 2021 року. Таке рішення, з високою долею імовірності, буде прийняте Басманним районним судом Москви 26 травня цього року.

    Таку інформацію повідомили власні джерела агенції URA.RU.

    “Був варіант відпустити Сєргія під домашній арешт, але він залишиться в СІЗО. Під вартою він буде до кінця липня”, – зауважив інсайдер.

    Адвокат відлученого від церкви колишнього клірика РПЦ Павєл Бабіков також не виключає, що його підопічному продовжать термін арешту.

    Нагадаємо, Сєргій Романов був затриманий у ніч проти 29 грудня 2020 року. Йому висунуто обвинувачення за ч.3 ст. 110.1 (Схиляння до самогубства), ч.3 ст. 148 (Порушення права на свободу віросповідання) та ч.1 ст. 330 (Самоуправство) Кримінального кодексу РФ. Свою провину колишній клірик РПЦ не визнає.

    26 лютого 2020 року понад 200 співробітників спецзагону ОМОН та Росгвардії проводили оперативні заходи на території Середньоуральського монастиря. Силовики планували розшукати та затримати одного з прибічників Сєргія Романова – священника РПЦ отця Сілуана (Андрєя Кузнєцова), якого підозрюють у скоєнні потрійного вбивства, що трапилось у 1999 році.

    14 квітня 2021 року російські силовики провели примусове виселення з обителі всіх насельників.

    Найсвіжіше

    Популярне