Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦ, якого підозрюють у потрійному вбивстві, втік з-під носа російських правоохоронців

    Черговий скандал розгоряється навколо Середньоуральського монастиря, контроль над яким протягом тривалого часу утримував позбавлений сану, відлучений від церкви екс-схиігумен Сєргій Романов, котрий зараз перебуває під арештом.

    Вночі 26 лютого 2020 року понад 200 співробітників спецзагону ОМОН та Росгвардії проводили оперативні заходи на території обителі.

    “Credo press”, посилаючисль на “Коммерсантъ”, пише, що силовики планували розшукати та затримати одного з прибічників Романова – священника Російської православної церкви отця Сілуана, якого підозрюють у скоєнні потрійного вбивства, яке трапилось ще в 1999 році. Адвокати Романова вважають, що підозра є надуманою, а оперативні заходи є спробою тиску на екс-схиігумена та його прихильників.

    Повідомляється, що правоохоронці провели обшук приміщень та території монастиря, при цьому, намагались встановити місце перебування громадянина РФ Андрєя Кузнєцова, який служив келейником ігумена і відомий як отець Сілуан.

    Слідство відпрацьовує версію, згідно якої у 1999 році Андрєй Кузнєцов (отець Сілуан) у змові з двома чоловіками – Рєзановим і Галюком – у місті Єкатеринбург пограбували та застрелили трьох уродженців однієї з країн СНД, які торгували на місцевому ринку. Кузнєцову поталанило успішно переховуватись від слідства, через що його оголосили у розшук з 2001 року, у той час, як його спільники були засуджені.

    За цей час, як стверджують російські правоохоронці, Андрєй Кузнєцов декілька разів змінював прізвище (протягом певного часу він був Храмовим та Осіповим) та дату народження. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів вдалось встановити, що отець Сілуан, який служить у Середноуральському монастирі, і є розшукуваним Кузнєцовим.

    Втім, “облава” на обитель успіхом не увінчалась. Отця Сілуана силовики не знайшли і не затримали. Подейкують, що він втік з монастиря безпосередньо перед прибуттям правоохоронців.

    З іншого боку, прихильники Сєргія Романова стверджують, що правоохоронці знають місце перебування клірика, але навмисно поширюють інформацію про його, нібито, втечу. Свої слова “романівці” підтверджують тим, що саме 26 лютого отець Сілуан збирався прибути на допит по справі Сєргія Романова.

    Нагадаємо, Сєргій Романов, який протягом тривалого часу утримував контроль над Середньоуральским монастирем, був затриманий у ніч проти 29 грудня 2020 року. Йому висунуто обвинувачення за ч.3 ст. 110.1 (Схиляння до самогубства), ч.3 ст. 148 (Порушення права на свободу віросповідання) та ч.1 ст. 330 (Самоуправство) Кримінального кодексу РФ. Свою провину колишній клірик РПЦ не визнає і заявляє, що йому запропонували свободу в обмін на контроль над його монастирем. Триває слідство.

    Найсвіжіше

    Популярне