П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Арештованому екс-клірику РПЦ Сєргію Романову пропонують свободу в обмін на монастир та гроші

    Колишній намісник Середньоуральського монастиря Російської православної церкви, позбавлений сану, відлучений від церкви та арештований екс-схиігумен Сєргій Романов заявив, що йому запропонували свободу в обмін на контроль над його монастирем, пише “URA.RU”.

    За словами самого колишнього клірика, своєю заявою він мав намір показати, що РПЦ вразило страшні захворювання “корисливість та заздрість”. Він закликав керівників Моспатріархату згадати про свої “монаші обітниці” та покаятись за фінансові побори.

    Також Романов зауважив, що у слідчому ізоляторі його двічі відвідували члени громадської наглядової комісії, які пропонували закрити порушену проти нього кримінальну справу, якщо він публічно покається у ЗМІ і мирно виїде на Афон. Адвокати екс-схиігумена переконані, що вказаними особами були співробітники спецслужб під прикриттям.

    “Я категорично відмовився отримати свободу зрадивши всіх, хто мене знає”, – заявив про своє рішення Сєргій Романов.

    Нагадаємо, Сєргій Романов був затриманий у ніч проти 29 грудня 2020 року. Йому висунуто обвинувачення за ч.3 ст. 110.1 (Схиляння до самогубства), ч.3 ст. 148 (Порушення права на свободу віросповідання) та ч.1 ст. 330 (Самоуправство) Кримінального кодексу РФ. Свою провину колишній клірик РПЦ не визнає.

    Найсвіжіше

    Популярне