Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) та нардеп Вадим Новинським здійснили візит до Сербського патріарха Порфирія

    Російська православна церква в Україні (УПЦ МП) спрямувала власні зусилля на зміцнення дружби із Сербською православною церквою. Такі кроки легко пояснити тим, що СПЦ виступає чи не головним союзником РПЦ, який готовий брати участь в неканонічному зібранні в Аммані, адже покійний патріарх Сербської церкви минулого разу був на ній.

    19 травня 2021 року митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) разом із проросійським нардепом, дияконом РПЦвУ Вадимом Новинським та речником РПЦвУ прот. Миколаєм Данилевичем в Бєлграді зустрівся з Патріархом Сербським Порфирієм (Перичем).

    Як повідомляється на офіційній сторінці РПЦвУ, з боку Сербії на зустрічі були присутні: вікарій Патріарха єпископ Ремесіанський Стефан і керівник кабінету Патріарха диякон Александр Пращевич.

    Митрополит Антоній (Паканич), від імені очільника Московського патріархату в Україні митрополита Онуфрія (Березовського), переказав вітання Патріарху Порфирію (Перичу) з обранням на престол.

    “Під час зустрічі йшлося про поточну ситуацію в православному світі, про церковну ситуацію в Україні, а також про розвиток відносин між Українською та Сербською православними церквами”, – йдеться на сторінці єрараха РПЦвУ Антонія (Паканича).

    Вадим Новинський та інші представники Моспатріархату також відвідали Головний Сербський собор св. Сави, будівництво якого фінансують російські компанії: “Россотруднічєство” та “Газпром нефть”.

    Як можна припустити з вищесказаного, митрополит Антоній (Паканич) дедалі частіше виконує функції очільника РПЦвУ, натомість, митрополит Онуфрій (Березовський) вже давно виконує роль лише формального керівника і не звершує ніяких візитів.

    Нагадаємо, священник Євгеній Зотов, який перейшов до Православної церкви України звинуватив митрополита Антонія (Паканича) у бездіяльності у власній єпархії.

    Фото: Митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич)
    Фото: Митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич)
    Фото: Митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич)

    Найсвіжіше

    Популярне