П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Своїй єпархії РПЦвУ я був не потрібний – священник Євгеній Зотов, який перейшов у ПЦУ

    Священник Євгеній Зотов, який служив у селі Фарбоване і нещодавно перейшов до Парвославної Церкви України, розповів Духовному Фронту України, що своїй єпархії Московського патріархату він не був потрібен і митрополит Антоній (Паканич) нічого не робив власній єпархії.

    «Я жив майже рік на квартирі однієї прихожанки і вона зараз мене підтримує, тому що вона знає цю всю історію від перших уст. І потім, я наважився зайти в будинок, який готувався до продажу і шукав підтримки, щоб викупити його. Але я розумів, що священнику потрібно десь жити на місці. У мене дружина і я хотів, щоб вона не жила десь у своєї мами на Сумщині. Щоб шлюб не розпадався. Бо ми у шлюбі вже два роки, а разом (живемо, – ред.) вже рік, на Успіння буде. Ось така була ситуація. Ніхто на це не зважав, ніхто не допомагав. А тут ще і COVID і ці всі моменти. Єпархія (РПЦвУ, – ред.) тільки говорила по телебаченню, про те як вона підтримує сім’ї, про те як вона підтримує тих чи інших, а насправді, як я бачу, а де ж моя підтримка?», – поділився священник Євгеній Зотов.

    Він зауважив, що на парафії куди його відправили не було ні чаші і навіть антимінсу і він це все за власний рахунок купляв, в той час, як митрополит РПЦвУ Антоній роздавав богослужбове начиння іншим священникам із Рівненської єпархії РПЦвУ.

    «Тобто богослужбового начиння не було ніякого і чашу я придбав за свій рахунок. І потім була така акція, що митрополит (Антоній (Паканич), – ред.) роздавав літійники, чаші. Ну мені отці так повідомили, що “Отче ти на те не зважай, то показуха, ми знаємо тих людей, які це отримали”. Там отримали тільки свої», — поділився священник.

    «Я тут з місцевими священниками розмовляв на цю тему, кажу “а де ж моя допомога?”, – говорить от. Євгеній. — У своїй власній єпархії митрополит Антоній не робить нічого. Тому, що мене кинули на призволяще і він зі мною так і не зустрівся».

    Священник, що нещодавно перейшов у ПЦУ пригадав, як були збори духовенства РПЦвУ перед Великоднем і він, будучи ще в складі Московського патріархату задав митрополиту Антонію питання чи можна з ним зустрітись.

    «Він сказав, що він приймає. Це при свідках, при всіх священниках він сказав. Але коли я знайшов машину, приїхав, бо моя машина не в робочому стані. Це ще був карантин суворий. Мене зустрів секретар – владика Діонісій і нічого не вирішив», – йдеться в інтерв’ю.

    Після цього випадку священник Євгеній Зотов прийшовши додому, почав міркувати, «а єпархії (РПЦвУ , – ред.) я не потрібний».

    «Єпархія так і не відповіла на моє прохання і не сказала: допоможемо чи не допоможемо. І я вирішив, що по статуту все майно єпархії, належить персонально одному митрополиту Антонію (Пканичу), який конкретно нічого не робить і чому я маю на нього працювати в такому випадку?», – підсумував священник.

    Нагадаємо, кілька днів тому отець Євген Зотов приєднався до Православної Церкви України. Читайте його повне інтерв’ю, для Духовного Фронту України.

    Найсвіжіше

    Популярне