Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ освятив меморіальні дошки двом полеглим бійцям ЗСУ

    19 травня в Дніпрі, на фасадах двох шкіл, відкрили меморіальні дошки випускникам – військовим, загиблим під час бойових дій на Донбасі. Їх освятив військовий капелан Православної церкви України Дмитро Поворотний.

    Про це повідомляє Суспільне.

    “Цими днями, 23 травня, ми будемо відзначати такий день, він ще неофіційний, – День героїв. Ми згадаємо героїв України, які полягли за її незалежність”, – зазначив протоєрей Дмитро Поворотний.

    На будівлі 143-ої школи встановили меморіальний знак снайперу 93-ої бригади Василеві Ярославцеву, на стіні 97-ої – заступнику командира роти 532-го ремонтного батальйону Юрію Цибуліну.

    Обидва бійці пішли служити до Збройних сил України 2014 року й того ж року обоє і полягли.

    33-річний Василь Ярославцев загинув від кулі снайпера під Кураховим, коли намагався врятувати пораненого бойового побратима. Це сталося 10 липня, коли терористичні сили намагалися захопити Карлівку.

    Меморіальна Дошка Василеві Ярославцеву / Суспільне

    43-річний Юрій Цибулін отримав смертельне поранення 12 листопада під час обстрілу бойовиками позицій українських військ у Пісках Ясинуватського району. На передовій офіцер разом з товаришами виконував бойове завдання з ремонту військової техніки.

    Меморіальна дошка Юрію Цибуліну / Суспільне

    Посмертно обоє бійців нагороджені Орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеня. Василь Ярославцев і Юрій Цибулін поховані на Краснопільському цвинтарі під Дніпром.

    Участь у церемоніях взяли учні, вчителі, бойові товариші та рідні загиблих. Повідомляється, що меморіальні знаки були встановлені за гроші благодійників.

    На церемонії в 97-ій школі

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Дніпропетровщині відкрили п’ять меморіальних дошок захисникам України.

    Найсвіжіше

    Популярне