Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Дніпропетровщині відкрили п’ять меморіальних дощок захисникам України

    На Дніпропетровщині у місті Синельникове вшанували п’ятьох загиблих на сході України захисників. На фасадах двох шкіл встановили та врочисто відкрили меморіальні дошки їхнім випускникам: старшому лейтенантові Валерію Алтуніну, сержантові Олександру Авраменку, солдатові Максиму Лянці, старшим солдатам Юрію Пріменку та Станіславу Осауленку.

    На пам’ятних заходах були присутні родичі полеглих воїнів, друзі, військові, бойові побратими, вчителі та учні навчальних закладів, представники духовенства, журналісти й небайдужі містяни, передає АрміяInform.

    Учителі шкіл висловили слова гордості за своїх вихованців, які стали захисниками, вірними синами, патріотами своєї Батьківщини, та поділилися спогадами.

    «Вони любили вчитися, любили своїх батьків, були відповідальні. Відомо, що любов до Батьківщини починається з любові до школи, рідних, близьких. І коли їх покликала Україна, вони пішли й виконали свій обов’язок до кінця», — сказала директорка Синельниківської ЗОШ № 2 Лідія Володимирова.

    Військові священники-капелани помолилися за упокій душ убієнних воїнів. Присутні вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання й поклали квіти до пам’ятних дошок.

    У пам’яті рідних та всіх, хто знав цих мужніх воїнів, вони назавжди залишаться світлими людьми та справжніми героями.

    На Дніпропетровщині склалася традиція особливо вшановувати пам’ять воїнів, які віддали свої життя в боях з агресором. Установлення меморіальних дощок на стінах навчальних закладів, де загиблі герої навчалися, — один з проявів такого вшанування. Цю традицію започаткувала та впроваджує ГО «Родинне коло загиблих Героїв Дніпропетровщини», яку фінансово підтримують небайдужі земляки.

    Найсвіжіше

    Популярне