П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Львівські музейники планують відкрити музей Голокосту

    Львівський національний музей історії та релігії, що на вул. Староєврейській, 36 планує відкрити свій новий підрозділ – музей Голокосту. У ньому хочуть відтворити побут євреїв, які переховувалися від знищень під час Другої світової війни.

    Про це повідомив директор установи Орест Малиць під час круглого столу у Львівській ОДА, передає РІСУ з посиланням на Львівський портал.

    Зараз виставку «Ті, що рятували Світ» хочуть розширити, відновивши історичну картину тих страшних подій на Галичині, і відкрити окремий музей Голокосту.

    «Зараз ми працюємо над тим, що б відкрити у Львові в підземеллі музей Голокосту. Таким чином, хочемо відтворити або віртуально, або за допомогою речових експонатів побут євреїв, які переховувалися від знищень. Так, відвідувачі зможуть зрозуміти як це – відчути небезпеку постійних переслідувань. Думаю, за кілька років цей проект вдасться втілити у життя», – розповів Орест Малиць.

    Нагадаємо, нещодавно у Миколаєві вбили видатного науковця та дослідника Голокосту Володимира Щукіна. Також зведення синагоги в Бабиному Яру хочуть заборонити через суд.

    Найсвіжіше

    Популярне