П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Миколаєві вбили видатного науковця та дослідника Голокосту Володимира Щукіна

    14 травня близько 7:00 ранку Національна поліція України отримала повідомлення про імовірне скоєння злочину. Мешканець будинку по проспекту Центральному міста Миколаїв розповів поліціянтами, що двері квартири його сусіда відчинені, а сам він лежить на підлозі.

    Про це інформує “Українська правда” з посиланням на департамент комунікації МВС України.

    На місці події експерти оглянули тіло 67-річного чоловіка та виявили тілесні ушкодження голови та ножові поранення. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ “Умисне вбивство”.

    Пізніше стало відомо, що вбитий – відомий історик-краєзнавець Володимир Щукін. Науковець відомий тим, що займався складанням хроніки і аналізом трагічних подій Голокосту, що мали місце на території сучасної Миколаївської області.

    Він працював на історичному факультеті Миколаївського національного інституту ім. Сухомлинського, потім був доцентом в Миколаївському навчальному Центрі Одеської державної юридичної академії.

    У 2006 році захистив кандидатську дисертацію на тему “Становище єврейського населення Херсонської губернії в ХІХ – на початку ХХ століття”. Автор понад 250 наукових, науково-методичних і науково-популярних публікацій.

    Слова скорботи через вбивство науковця висловив уповноважений з захисту державної мови Тарас Кремінь на Facebook-сторінці “Миколаївські освітяни”.

    “Не хочеться вірити в те, що невідомими зловмисниками перервано життєвий шлях талановитого педагога, блискучого історика, обдарованого дослідника Володимира Щукіна. Спочивайте з Богом, учителю”, – написав мовний омбудсмен.

    Найсвіжіше

    Популярне