Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські окупанти вирішили депортувати вдову вбитого у Криму співробітниками ФСБ Набі Рахімова

    “Духовний фронт” раніше інформував про те, що у тимчасово окупованому Криму співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації провели серію обшуків, під час яких був застрелений уродженець Узбекистану Набі Рахімова, який нібито чинив опір.

    Не вщухло обурення громадськості від кричущого порушення окупантами прав людини, як ситуація отримала продовження.

    Підконтрольний РФ окупаційний Радянський районний суд в окупованому Криму 12 травня цього року ухвалив рішення про видворення дружини вбитого громадянина Узбекистану Набі Рахімова.

    Про це інформує “УНН” з посиланням на громадський рух “Кримська солідарність”.

    “Радянський районний суд розглянув адміністративне правопорушення про незаконне перебування в РФ щодо Сохіби Бурханова, подружжя убитого силовиками Набі Рахімова. Суддя Ігор Бражник ухвалив видворити її за територію РФ. Захист в суді здійснювали громадські захисники – Сабрі Талипов, Мустафа Сейдалієв і Айдер Сулейманов”, – повідомляють правозахисники.

    Окрім цього відомо, що суд призначив штраф у розмірі 2000 рублів і адміністративне видворення за статтею про порушення правил в’їзду. Жінка буде поміщена в центр тимчасового утримання, після чого її супроводжуватимуть до кордону Республіки Узбекистан.

    При цьому двох неповнолітніх дітей Сохіби Бурханової розмістити в центрі тимчасового утримання буде неможливо, суд запропонував або оформити на них опіку третій особі, або відправити їх в супроводі дорослого в Узбекистан, йдеться в повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне