Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ застрелили людину

    У тимчасово окупованому Криму співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації провели серію обшуків в селі Завітному та в мікрорайоні Дубки міста Сімферополь. Адвокат уродженця Узбекистану Набі Рахімова повідомляє, що під час обшуків вбили його клієнта, який нібито чинив опір.

    Про це інформує “Українська правда” з посиланням на “Кримську солідарність” та прокуратуру АР Крим.

    У повідомленні йдеться, що вранці 11 травня о 6:30 правоохоронці оточили район біля будинку Рахімова, він в цей час знаходився в Сімферополі на заробітках. Після обшуку його дружину відвезли у відділок з питань міграції підрозділу російських окупаційних внутрішніх сил.

    Активісти “Кримської солідарності” повідомили, що обшук відбувся і в недобудованому будинку в сімферопольському селищі Дубки, де працював Набі Рахімов.

    Очевидці події зазначають, що чули у будинку перестрілку і вибух. Російські правоохоронці заборонили проводити зйомку і виставили оточення далеко від будинку. Згодом на місце події приїхала машина ритуальної служби і з дому вивезли труп.

    Адвокатові окупанти повідомили, що Рахімов “пручався затриманню за допомогою гранати й зброї”, і був застрелений. За даним фактом ФСБ РФ розпочали кримінальне провадження з кваліфікацією “посягання на життя співробітника правоохоронних органів”.

    Своєю чергою Прокуратура АР Крим порушила кримінальні справу за фактом проведення “силовиками” держави-окупанта незаконних обшуків та незаконного затримання представників кримськотатарського народу.

    Також повідомляється, що у вбитого співробітниками ФСБ РФ Рахімова залишиось двоє дітей 11 та 15 років.

    Найсвіжіше

    Популярне