П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На параді у російському Владивостоці пройшлися тюремники та діти

    “Побєдобєсіє” у Російській Федерації вже давно перестало дивувати суспільство своїми різноманітними іпостасями та химерними формами, яких воно набуває під час “психопатріотичних” розладів, який переживають практично всі чиновники Росії у переддень та під час пропагандистського свята “9 травня”.

    Втім, подеколи прихильникам “русского міра” таки вдається вразити громадськість абсолютно неочікуваними нововведеннями. Так, зокрема, сталось у Владивостоці, де парадним маршем пройшлися представники навіть тих відомств, які до перемоги у Другій світовій війні мають, м’яко кажучи, “опосередковане” відношення.

    “Каспаров.ру” з посиланням на сайт уряду Приморського краю інформує, що 9 травня 2021 року у параді взяли участь 1600 осіб, серед яких були не лише військовослужбовці, а й поліцейські, рятувальники, тюремники (співробітники Управління федеральної служби виконання покарань) та “юноармійці” (діти).

    Наразі, ЗМІ не повідомляють про те, чи будуть наступного року у заходах з нагоди “9 травня” брати участь парадні розрахунки ветеринарів, гінекологів, працівників комунальних служб та священнослужителів Російської православної церкви. Але існуюча тенденція дозволяє припускати таку імовірність.

    Втім, участь тюремників та дітей у параді – це не єдине, чим запам’ятаються урочистості у Владивостоці. Не обійшлося без конфузу – мікрофони на сцені не працювали, тож присутні не чули промови ведучих. Апаратуру спромоглися налагодити лише наприкінці параду, тож повноцінно привітати присутніх з “побєдобєсієм” зміг лише губернатор Примор’я Олег Кожемяко.

    Принагідно нагадаємо, напередодні 9 травня вулиці російського Владивостоку прикрасили прапорами, які виявились схожими на символіку Військово-Морських сил Японії. Ситуація спричинила неабиякий негативний резонанс, оскільки під час Другої світової війни Японія воювала на боці нацистів.

    Найсвіжіше

    Популярне