Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    “Побєдобєсіє” дало збій. Частина 2: У Владивостоці з нагоди “9 травня” вивісили прапори, що нагадують стяг ВМС Японії

    “Русскій мір” невпинно наближається до святкування визначного для себе пропагандистського свята – 9 травня, і з кожним днем “дух побєдобєсія” в Російській Федерації відчувається дедалі дужче. Заповнює він собою практично весь простір не лише в Росії, а й по всьому світу, куди лиш можуть дотягнутись руки адептів “русского міра”.

    Проте, далеко не скрізь “побєдобєсіє” проявляється у тій формі, яку прагнуть продемонструвати у Кремлі. Подекуди “побєдобєсіє” дає збій, після чого виглядає не зовсім “канонічним”.

    Так сталось і в російському Владивостоці, вулиці якого прикрасили прапорами, які на диво схожі на символіку Військово-Морських сил Японії.

    ВМС Японії
    Флот ВМС Японії. Фото взято з topwar.ru

    Про це пише “УНІАН” з посиланням на російські ЗМІ.

    На знімках оприлюднених в мережі видно, як на одній з вулиць вішають прапори із зображенням ордена Другої світової війни на тлі червоно-білих променів.

    Владивосток до “9 травня” прикрасили схожими на символ ВМС Японії прапорами. Фото: Вадім Чухрій / Facebook

    “У Владивостоці ось такі штандарти вішають… Орден Другої світової на тлі прапора висхідного Сонця Японії”, – написав хтось з мешканців Владивостоку.

    У мерії Владивостока схаменулись із запізненням, але досить швидко пообіцяли замінити прапори. “Підрядник неправильно витлумачив умови, зазначені в каталозі оформлення вулиць”, – виправдовуються чиновники.

    Принагідно нагадаємо, раніше “побєдобєсіє” дало збій і в Україні. Депутат Житомирської обласної ради від ОПЗЖ організував розміщення у Житомирі вітальних білбордів з нагоди російського пропагандистського свята “9 травня”, на яких зображені солдати Третього Рейху, а під ними напис “Дякуємо за перемогу”.

    Найсвіжіше

    Популярне