П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У столичному храмі ПЦУ в пам’ять Чорнобиля відбулась молитва за героїв-ліквідаторів

    У День пам’яті про найбільшу екологічно-гуманітарну катастрофу України та світу 26 квітня духовенство ПЦУ в Києві молитовно вшанувало героїзм пожежних, військовослужбовців, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків катастрофи.

    У молитві за героїв-ліквідаторів, яка відбулась у Свято-Миколаївському храмі на Татарці, взяли участь ветерани, духовенство храму, голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга, керівництво Шевченківського районного управління ДСНС України у м. Києві, повідомляє пресслужба храму в Фейсбуці.

    У храмі відбулася поминальна панахида за усіма хто загинув внаслідок аварії, яку звершив настоятель Свято-Миколаївського храму на Татарці протоієрей Тарас Мельник у співслужінні кліру храму. Присутні піднесли свої молитви за спокій душ тих, хто загинув в результаті цієї жахливої події.

    На завершення заходу присутні вшанували пам’ять померлих покладанням квітів до пам’ятника «Курган могила».

    Фото: храм ПЦУ на Татарці
    Фото: храм ПЦУ на Татарці

    Нагадаємо, ПЦУ представила першу в Україні діджитал-ікону — Чорнобильський Спас. Також Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до українців у річницю Чорнобильської трагедії. 

    Найсвіжіше

    Популярне