Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ не вдасться зберегти обличчя, бо вона — інструмент Кремля, — релігійний експерт

    Зберегти обличчя «релігійної організації» РПЦвУ не вдасться, бо вони є одним із інструментів гібридного впливу Кремля на Україну.

    Про такий релігійний фактор російсько-українських відносин написав на своїй сторінці у Фейсбуці релігійний експерт Олександр Єфременко.

    Він нагадав, як 20 квітня Президент України Володимир Зеленський звернувся до очільника Кремля Володимира Путіна і запропонував зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна» для перемовин щодо агресивних дій РФ – перекидання військ і техніки на кордон з Україною і до анексованого Росією Криму.

    22 квітня Президент Росії Путін відповів на пропозицію Володимира Зеленського, запропонував зустрітися в Москві “в будь-який зручний час” і відмовився обговорювати проблему Донбасу, намагаючись змусити вести прямі перемовини з терористичними російськими маріонетками «Л/ДНР», – зауважив Єфременко.

    За словами Олександра Єфременка, Путін на свій манер інтерпретував російсько-українські відносини, в яких, нібито, ущемляються інтереси російської сторони: «Це стосується низки проблем у двосторонніх відносинах, це стосується ставлення до РПЦ і її руйнування, спроби руйнування, до російської мови й до російськомовних громадян України, і до російських громадян, які проживають в Україні…»

    Раніше релігійний експерт вже робив висновок з таких потій, що так звана «УПЦ», насправді РПЦ в Україні, представляє державні інтереси Росії, та є інструментом впливу Кремля на внутрішню політику України і важелем зовнішнього тиску на Україну.

    «У РПЦвУ ніхто не спростував слів очільника Кремля, – своїм мовчанням керівництво та віряни цієї конфесії погоджуються з відведеною для них роллю. Вони навіть не обурилися і не збирали підписів – через насильне перейменування її у «російську церкву». На відміну від «мільйонного спаму» Офісу Президента України зверненнями від РПЦвУ», – зауважує Олександр Єфременко.

    Сьогодні, відповідаючи на питання журналістів щодо змісту можливої зустрічі з Путіним, Президент Зеленський відповів, що в Україні держава відділена від церкви, церква не залучається для впливу на народ, тому церква і люди мають повну свободу. Цим Президент Зеленський вказав, що ця тема не є предметом для обговорення.

    «Після озвучення такої позиції Президентом України на підтримку риторики Путіна про «гоніння РПЦ в Україні» включалася пропагандистська машина РПЦ. Все за наративами російської пропаганди, лише замість «Услиш народ Донбаса» – волання «Услиш глас Церкви». Ширяться тези зради, перекручування і маніпуляцій з метою дискредитації України та вищого державного керівництва», – підкреслив Олександр Єфременко.

    «Сьогодні українська та світова спільноти можуть ще раз пересвідчитися про форми та методи, якими діє Кремль, використовуючи кишенькову РПЦ та її філії. Але є й позитивний момент у цій ситуації – зберегти обличчя «релігійної організації» РПЦ не вдасться. На даному прикладі можна чітко спостерігати що РПЦ є лише одним з інструментів впливу Кремля», – підсумував релігійний експерт.

    Нагадаємо, раніше Олександр Єфременко заявив, що РПЦ в Україні представляє державні інтереси Кремля і тому Путін їх захищає.

    Найсвіжіше

    Популярне