Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Немає сумніву, переможемо й цю навалу — митрополит Епіфаній про війська РФ

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній висловив впевненість, що Україна переможе у війні з РФ.

    Про це йдеться на сторінці митрополита Епіфанія в Фейсбуці.

    «Немає сумніву, переможемо й цю навалу. Наша Церква молиться за визволення від чужинців. Наші капелани опікуються військовими. Українська Церква – з українським народом. «Не страшіться і не бійтеся їх; Господь, Бог ваш, іде перед вами; Він буде боротися за вас…» (Втор. 1: 29 – 30)», – написав митрополит Епіфаній.

    Також блаженнійший Епіфаній торкнувся теми миру.

    «Всі ми прагнемо встановлення справедливого миру. Мир – природний стан людства. Господь Ісус Христос часто звіщав, як істину і побажання: «Мир вам». Не маю сумніву, що Україна, з милості Божої, здобуде мир», – йдеться у дописі.

    За його словами страх не допомагає здобути мир: «…страхом не перемогти. В ці квітневі дні ми входимо у восьмий рік війни. Війни, якої ми не хотіли, не ініціювали й не провокували. Ми ніколи не зазіхали на чуже, не прагнули поневолити інших чи загарбати чиюсь територію. Війни, в якій ми захищаємо Богом дану нам землю, наш народ і наші цінності. І сусід-агресор добре знає, що протягом усього цього часу українці виявили таку силу духу та єдності, якої мало хто від нас очікував. Нас не знищили обстріли й не зламала брехня агресора. Тож вже вкотре в паніці російська влада ширить «вірус страху», який століттями вирощує й культивує у підвладних їй сама, – погрожує знищити, брязкає зброєю, збільшує психологічний тиск. Страх – дійсно небезпечний «вірус», що може вбити зсередини. Але страх – це всього лиш інструмент, яким агресор хоче підкорити нас».

    Він нагадав, як український народ вистояв у важкому 2014 році і здобув підтримку усього світу.

    «Не бійтеся!Не падайте духом! Ми – сильний народ і вміємо долати виклики. Пригадайте події 2014-го року, як тоді поширювали «вірус страху», але перед лицем справжньої небезпеки страх зник, натомість молитви Церков та єдність народу, сила армії та мудрість дипломатів стали стіною супроти планів агресора. Як результат – ми зберегли державність, вибороли духовну незалежність, увічнену в Томосі, завоювали міжнародну підтримку, виховали сильну молодь, зуміли сформувати потужну оборону на лінії фронту і в серцях мільйонів співвітчизників».

    Найсвіжіше

    Популярне