Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У РФ за «незаконне місіонерство» оштрафували 180 осіб на 3.3 мільйони рублів

    У Російській Федерації продовжують боротись з іншими конфесіями, які не належать до Російської православної Церкви Московського патріархату і здійснюють на думку російської влади «незаконне місіонерство».

    Згідно даним Верховного суду РФ, протягом року було розглянуто 335 справ за статтею 5.26 КоАП РФ, що трохи менше, ніж в 2019 році (388). Більшість цих справ (201) було розглянуто в першій половині року. Загальна сума штрафів становила 2 982 000 рублів, зазначає credo.press. У 2019 році сума штрафів складала 3 337 100 рублів.

    Покарано у цих справах 217 осіб, в тому числі 141 фізична, 71 юридична та 5 посадових.

    Як покарання були накладені штрафи у 180 випадках, в 11 випадках винним було винесено попередження, у 26 – призначені громадські роботи. У двох випадках у якості додаткового покарання було обрана депортація з Росії, в дев’яти – конфіскація.

    Варто зазначити, що в Росії штрафують протестантських проповідників за «незаконне місіонерство». Також перепадає і організації Свідки Єгови. У березні в окупованому Криму влада РФ оштрафувала Церкву євангельських християн-баптистів (ЄХБ) за те, що тримала у себе в холі релігійні видання без зазначення назви релігійної організації.

    Раніше ми вже публікували матеріал Радіо Свобода про переслідування протестантів в Росії. 18 грудня 2019 року з міста Тавда на Уралі за рішенням суду був видворений баптистський пастор Хельмут Берінгер. Анульований дозвіл на проживання у євангеліста Якоба Харрісона з острова Сахалін. За рішеннями про вислання стоїть ФСБ, яка захищає релігійну монополію РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне